Indické štúdio navrhlo klimatizáciu, ktorá nepotrebuje elektrinu

V krajine, akou je aj India, je klimatizácia nevyhnutnosťou. Najmä počas horúceho leta. Túto potrebu si uvedomuje aj dizajnérske štúdio Ant Studio z hlavného mesta Naí Dillí. Podarilo sa im preto vymyslieť a navrhnúť chladiaci systém, ktorý si pre svoj chod nevyžaduje spotrebu elektrickej energie. Navyše, vyzerá dobre – ako nejaká moderná umelecká inštalácia.

Takzvaný Beehive pozostáva z množstva terakotových rúrok, ktoré absorbujú vodu a tak ochladzujú vzduch, ktorý nimi prechádza. Je to nízko nákladové, ekologické a nenáročné na údržbu. „Ako architekt som chcel vymyslieť riešenie, ktoré je ekologické, aj umelecké a zároveň bude postavené na tradičných remeselných metódach,“ povedal Monish Siripurapu z Ant Studio pre Arch Daily.

Tento príspevok sa pôvodne objavil na stránkach Bored Panda.

autor: nula

doba

loading...

Add Comment